Networkforensic

Threat hunting

Det første kendte Internet espionage

30 December 2018  - Blog Post # 709

Det første kendte og dokumenteret Internet espionage program
Mange snakker typisk om at Kina har
stjålet hele F-35 projektet. Men hvad er egentelig det første kendte og dokumenteret version af Internet hacking  og Internet espionage ?I 1981 og i  forbindelse med det amerikanske rumfærge projekt. Her frygtede det daværende USSR at projektet kunne bruges til at bringe en dødlig last med hen over Moskva. USSR skulle indhente 13 års projekt. Det hurtigste var at stjæle det.

Dog blev det det dyrest og korteste rumfarts projekt USSR nogen sinde indgik i.
Buran fløj kun i rummet i 3 timer, 25 minutter og  22 sekunder. Men var på mange punkter langt bedre end det amerikanske rumfærge program.
 

Hele historien er lang og på mange måder fascinerende. Men den bringer os jo videre til vores verden i dag. Fordi hvad har vi egenteligt lært i forhold til at sikre vores ting der bliver udviklet og gemt elektronisk ?

15 DDOS services taget ned af FBI

23 December 2018  - Blog Post # 708

DDOS service
Igennem mange år er julen bla. kendt for et kænpe spring i antallet af DDOS attacks netop i jule dagene. Denne gang har FBI været pænt fremsynet og
taget 15 af de største ned lige inden julen. Tænker at mange nu kan game uforstyrret igennem julen.....

FBI jagter nu alle dem med en konto på en af disse DDOS services. Måske nogen så får en extra julegave

Herfra happy gaming og godt nyt hacker år.....

 

iSCSI - Authentication None

 14 December 2018  - Blog Post # 707

ISCSI
ISCSI kan benyttes over et netværk typisk i forbindelse med remote storage systemer. Default bliver dette opsat med Authentication None. Det betyder man ikke behøver at logge ind for at få adgang til et disk system. Hvad kan der være i vejem med det ? Der er mange veje til domain admin :-)  Eller bare ens backup filer som eks Hacking TeamCHAP
Eneste "sikrer" authentication mulighed er CHAP som også kan
crackes ret nemt. Selvom der benyttes CHAP skal dette ikke direkte på et netværk uden beskyttelse som eks Ipsec eller vlans. Det hele kan sniffes og filer kan hentes ud af trafikken. Filer kan blive omskrevet "on the fly" osv. Men når man benytter CHAP kan Authentication sekvensen sniffes. Denne kan som skrevet crackes med hashcat.

Eavesdropping
Benyttes der et sted i transport laget eavesdropping. Så skal man nok forvente at man har tabt på forhånd.

IDS rule frigivet
Der findes ikke noget frigivet eller IDS rules man kan købe sig til, der finder når iscsi benyttes over usikre åbne kanaler. De frigivet IDS her finder når der sker en Authentication None eller en Authentication CHAP til eller fra ens netværk.

 

Trojan Socks5systemz

 10 December 2018  - Blog Post # 706

Socks5systemz
Dette er en del af et nyt trick som TrickBot benytter til at installerer proxy systemer på inficeret hosts. I dette tilfælde direkte på en Windows AD controller. For mig at se virker det meget amatøragtigt at begynde at installerer denne form for proxy da den "larmer" rigtig meget.

Listen af IDS rules jeg har frigivet til TrickBOT er efterhånden meget pæn og mange aspekter af dette er identificeret. Derudover kunne  jeg i virkeligheden lave endnu flere til TrickBot, da der findes rigtig meget man kan identificerer denne på. Men jeg prøver et fokuserer på de nye ting som der ikke er laves noget til. ET-PRO har også en enkelt IDS rule til Socks5systemz.

IDS rule frigivet
I store træk en PCRE IDS rule. Ikke baseret på HOST.

Listen af IDS Rules der trigger på TrickBot.
NF - TROJAN Socks5systemz Checkin
NF - Host name with IP address sending exe file
NF - Request for PNG file but sending binary file
NF - Generic - icanhazip.com IP lookup - Often used in malware campaigns - Check host for unwanted software
NF - Trickbot Banking Malware - Network Collector Module
NF - IOC - Possible Cryptowall Ransomware - IP lookup - myexternalip.com
NF - Trickbot Banking Malware - Network Collector Module - Data xfil

 

Flawed Ammyy RAT 1byte C&C Keep Alive Channel

 02 December 2018  - Blog Post # 705

Keep Alive
Flawed Ammyy benytter en teknik hvor den holder forbindelse til en inficeret host al den tid som hosten er tændt. Ofte sker der perioder hvor der ikke sker en data transmision, så den benytter en teknik hvor den sender 1 byte data til den inficeret host for at holde forbindelsen. Den er tidligere set hvor den benytter forskellige porte osv i forskellige kampanger. 

Normat er dette ikke en type af trafik man vælger at lave detection på alene, da meget i virkeligheden kan skabe denne type trafik. Derfor er denne bundet sammen som en FlowBit Rule hvor flere ting skal være kørt først, før end at Keep Alive trafikken bliver til en Alert. Derfor køre denne rule med meget stor nøjegtighed.

IDS rule frigivet
Denne rule matcher også alle tidligerer kampanger. Ingen falske positiver. Seneste kampange der er udsent er set 30-November-2018

 

XmlRPC as C2 Channel

10 November 2018  - Blog Post # 704

APT gruppe bruger XmlRPC com C2 kanal
Undersøgte et APT angreb fra 2012 og faldt over en interessant ting. Den bruger en
teknik fra 1999  til at hente exe filer med POST commands tilbage til den inficeret host som er b64 encoded. Det har virket i 18 år, mon ikke det er på tide at se efter denne type trafik ?

Må sige det er yderst effektivt, ingen gateway systemer kan resample det, ingen IDS alert eller BRO alerts.
Malware flyver bare direkte igennem på tråden. ALT kan køre frem og tilbage via XML RPC. Sidder man i en SOC/SAC skal man kunne spotte denne type trafik.

IDS rule frigivet
Jeg har lavet  IDS flow bit rule der finder Useragent der matcher og hvor der benyttes IP adresser i host. Trigger først når der benyttes de rigtige commands fra serveren. og connection er established fra serveren.

Denne kan godt give falske positiver men det er vigtigt man tjekker filsen der bliver sendt (Denne skal samples)
sid:5026013 og sid:5026015

 

Major IDS Rule Update

 03 November 2018  - Blog Post # 703

Rule clean up
Har foretaget en major rule clean up i mine frigivet IDS rules. Gået fra 1346 tilbage til 847 frigivet IDS rules. Årsagen var at der var mange IDS rules der kun kigger på domæne navne, hvilket jeg ikke er tilhænger med mindre det er i en desideret incident hvor man netop hunter DNS opslag imod bestemte domæner.

Væsentelige ændringer

  • Alle APT rules er fjernet såfremt de bygger på DNS.

  • Tilføjet mange IDS rules der bygger på information om kendte sinkholes

  • Tilføjet en del rules der bygger på kendte scannings locations

  • Tilføjet en del rules der bygger på kendte typer DDOS attacks.

  • Oprydning i forskellige kategorier herunder tags, SID ranges, classtypes  mm.

 

Russian Government Cyber Activity Targeting Energy and Other Critical Infrastructure Sectors

 26 Oktober 2018  - Blog Post # 702

SMB er stadig et problem !
I forbindelse med
Alert (TA18-074A) Slå det mig at man stadig anbefaler at lukke for outbound SMB porte. Troede der var taget hånd om dette for mere en 15 år siden. Som en bekendt skrev.."Det står på side 3 i grønspætte bogen"
Er faktisk lidt måløs over at der stadig er nogen der tillader det !!!!

OBS - Denne Alert er fra Marts 2018. Meget er derfor allerede blokket mange steder. Men har i husket SMB porte ?


Anbefaling
Blok SMB i primeterfirewalls. Blok outbound SMB forbindelser imod ikke trusted systemer via HOST firewalls.
Brug klient firewalls, server firewalls mm. SÆT GPO'er via AD der forhindre alle forbindelser imod ikke Trusted file share systemer. Man ønsker kun SMB imod det man truster og IKKE andet. Forresten ønsker man det kun åbent hvis en hacker skal have frit spil til rigtig mange forskellige angrebs typer.

IDS rule frigivet
Har nu lavet IDS rules der kigger på outbound SYN pakker imod SMB porte og en IDS rules der kigger efter oprettet forbindelser. Finder man disse så er det vist tid til omconfig af hosts og ændringer i primeter firewalls.
OBS - De kan godt larme en del men så betyder det man skal rydde op og ikke slå dem fra.

Powershell Empire i forbindelse med Trickbot

17 Oktober 2018  - Blog Post # 701

Powershell empire
Faldt over en malware kampange, hvor der bliver brugt powershell empire i forbindelse med
Trickbot malware. Det må siges at være lidt nyt. Powershell Empire er normalt et Pentest tool. Derudover benytter de Major Hayden's icanhazip[.]com. Sidstnævente er ikke i sig selv et malware site. Men benyttes af rigtig mange malware kampanger til at få en outside IP adresse. Man bør derfor holde lidt øje med host der benytter denne service.

Jeg må indrømme at Trickbot er yderst nem at identificerer.


IDS rule frigivet
Jeg har lavet  IDS rules derf finder Powershell Empire samt rules der finder icanhazip IP lookups. Må sige at disse Trickbot malware kampanger lyser vældigt op ved brugen af mine IDS Rules.

 

The Big Hack

 04 Oktober 2018  - Blog Post # 700

Hvem kan stole på hvem ?
Tja det er nok det store spørgsmål. Kan vi stole på udstyr lavet i US ? eller kan vi stole på udstyr lavet i Kina ?

Nu er der ikke kommet nogen IOC'er på noget af det her endnu...men håber det kommer. Jeg kan kun anbefale meget kraftigt at man læser artiklen igennem.WinHTTP Web Proxy Auto-Discovery Service

 02 Oktober 2018  - Blog Post # 699

Dårlig karma i Window 10
I forbindelse med en opgradering eller patchning i Windows 10 er det ikke længere muligt for brugerer med selv admin rettigheder at stoppe for WinHTTP Web Proxy Auto-Discovery Service.

Denne service gør det bla. andet muligt at benytte wpad som der har været problemer med tidligere i forhold til Man In The Middel Attacks. Jeg følger selv en politk hvor denne service skal være slået fra på alle mine enheder, således at de ikke kan blive udsat for dette og det indebærer bla. at jeg stopper denne service. Microsoft indførte wpad således at der kunne laves automatisk proxy configurationer. Mange benytter ikke dette og det er startet som default på alle Windows maskiner siden 2000 / XP hvilket jeg finder meget tåbeligt.

Jeg finder bla i rigtig mange virksomheder at dette ikke er slået fra og hvor WPAD heller ikke er opsat i infrastrukturen hvilket gør deres pc'er til lettet mål.Hvordan slår man det fra
Det kan kun gører med et reghack med følgende
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinHttpAutoProxySvc]
"Start"=dword:00000004

Du kan hente en zip fil med reghacket her - Udpak og kør filen med admin rettigheder genstart herefter.

IDS rule frigivet
Jeg har lavet en POLICY IDS rule der spotter såfremt WinHTTP Web Proxy Auto-Discovery Service kører fra en PC.

 

Stright up hacking

 22 September 2018  - Blog Post # 698

Network forensics når det er bedst
I forbindelse med stor network forensic analyse af et angreb imod en infrastruktur der er blevet godt og grundigt hacket, har jeg lavet hele 11 nye IDS/IPS rules der kan benyttes. De er bygget på baggrund af metodikker som har været benyttet i angrebet.  Angrebs metodikken er det jeg vil kalder for Stright Up Hacking. Der har været benyttet bla Metasploit, java exploits, Spear phishing, shell code, SSH på unormale porte til data exfil osv osv.

Det er meningen at de skal supporterer de nuværende IDS rules jeg har lavet som faktisk var dem der gav flere alerts end en standard Talos SNORT rule set. som kun var istand til at detecte en eneste event. Så jeg kan klart anbefale at de nye rules benyttes.

SMB2 Target name....CIFS den total give away og manglende OPSEC
I dette angreb har hackeren bevæget sig rundt bla ved hjælp psexe.exe med connections udefra ind til hacket pc'er. Her har han benyttet SMB2 for bla. tilgang til Microsoft default shares via PORT 445. Her kommer det "fede" man bør holde øje med. I Target Name står der følgende cifs/199.x.x.x. hans IP adresse han kommer fra inklusiv at der i NetBIOS computer name står hvad hans pc hedder. Det der bør holdes øje med er derfor CIFS/IP-adresser der ikke ligger inden for det net man normalt benytter.

Et display filter man kan benytte er følgende - ntlmssp.ntlmv2_response.target_name

Hvem tillader dog SMB trafik i sin firewall til IP adresser uden for ens eget net ?
Jeg kan da kun anbefale at man ikke tillader SMB af nogen form til Internettet. Dette skal sættes som en GPO via AD eller lokale security policys og på lokale firewalls samt på en primeter firewall.  Ved en undersøgelse at trafik fra Internettet der bare er der, kan man se rigtig meget SMB trafik der kommer fra private IP adresser. Så der må være rigtig mange derude der ikke blokker for outbound SMB trafik. Dertil kan jeg kun anbefale man køre nativ SMB3. Men det kan give mange problemer med ældre systemer.

Frigivet IDS Rule
Der er frigivet 11 IDS rules. De er lagt ind imellem de nuværende og ikke som en sepperat kategori, da de tilhører flere forskellige kategorier. Da jeg forsøger at bygge mine IDS rules op omkring metodikker frem for eks DNS som stinker big time, så vil de være forbundet med falsk positiver, men give anledning til man rydder op i sin infrastruktur frem for at slå disse fra. 

 

Network forensics report framework v1.1

 06 September 2018  - Blog Post # 697

Network forensics report
I gennem mange år har jeg lavet network forensics reports og læst lige så mange. Jeg syntes altid der mangler vital information i disse. Derfor lavede jeg dette mini framework tilbage i 2015 således at vigtig information blev husket medtaget hver gang.
Man kan benytte det såfremt man har lyst. Har lige opdateret det en smule i forbindelse med SANS FOR572.

Det ligger som en DOCX file pakke i en zip fil.Generic DNS Response 127.0.0.1

 25 August 2018  - Blog Post # 696

Generic DNS Response for hunting
I forbindelse med cyber threat huntning benytter jeg en IDS rule der ofte kan være med til at vise om noget allerede er kendt eller bare sinkholed til IP 127.0.0.1. Denne IP en ind imellem benyttet af admins for at gøre et domæne uskadeligt såfremt de ikke har et sinkhole at pege denne hen på. Dette kan det også være sat til af personen bag et ondsindet domæne, derfor er det en god ide at kigge efter dem, da der kan ligge flere ting bag. Det kan også være et domæne der har være brugt af malware og som ny peger på denne IP. Derved er det nu muligt at spotte om en host kan være inficeret med noget man ikke tidligere har set i sit miljø.


Kibana
I kibana kan man søge på answers: 127.0.0.1  I dette tilfælde peger domænet på et XMRIG COINMINER domæne.

Frigivet IDS Rule
Denne IDS rule kigger på responses fra en ekstern DNS server til egen DNS server hvor domænet peger på 127.0.0.1 hvilket er unormalt da domænet derved ikke vil virker. SNORT loggen viser hvilket domæne der er tale om
 

Apache Struts Remote Code Execution Vulnerability

 25 August 2018  - Blog Post # 695

Kritisk sårbarhed man bør få fikset omgående
Normalt er det simpelt lige at scanne efter denne sårbarhed, men det er ikke helt simpelt da man ikke lige kan tjekke hvilken version der benyttes ved almindelige scanninger i forhold til
Apache Struts. Derfor bør man lytte til de forskellige producenters anbefalinger. Cisco er især ramt. Husk lige på at Equifax blev hacket med en gammel Struts sårbarhed.

Exploit kode er frigivet
Forskellig POC er begyndt at dukke op.
https://github.com/hook-s3c/apache-struts2-PoC - https://github.com/jiguang7/CVE-2018-11776


Frigivet IDS Rule
Forskellige IDS rules er begyndt at komme til live, dog skal man holde sig fra dem der er frigivet via Pastebin. De virker simpelthen ikke. Har derfor lavet nogen der virker og som ikke giver fejl.

 

Request for png ore jpg file but receiving exe files

8 Juli 2018  - Blog Post # 694

Gamle triks nu med lidt genkendelse
I årevis har folk der skriver malware benytte denne metode hvor de sender hvad der ligner en png eller jpg fil men man vil modtage en exe fil. Det gør de for at snyde ham der kun sidder og kigger efter desideret exe filer på filnavne.

Det er helt klart forbundet med mistænkelig aktivitet såfremt dette sker og er typisk en indikator på at nogen forsøger at "snyde" med hvad de rent faktisk sender i virkeligheden. Derfor bør man altid lige undersøge disse forhold såfremt dette sker og lige undersøge exe filen der blev tilsendt. Når jeg ser dette giver det mig typisk en følelse af, at det software (vendor) også vil bruge ufine metoder andre steder. Derfor bruger jeg tid på at holde øje med hvad der ellers bliver sendt ind og ud af systemer og hvortil. Både ransomware, banking malware samt forskellige trojans benytter disse metoder herunder Trickbot.

Frigivet IDS Rule
Har frigivet nogle gamle IDS rules jeg selv har benytte rules der kigger efter "png" og "jpg" filer hen over kendte http porte, men hvor man modtager en velkendt exe fil. Man skal tage det for havd nemlig en kendt indikator på at nogen forsøger at snyde. De er dog pudset lidt af i forhold til Trickbot og deres metoder som primært.

 

Emotet / Trickbot Network Collector Module

01 Juli 2018  - Blog Post # 693

Trickbot Network Collector Module med nye data xfil triks
Der gik ikke lang tid før der kome nye data xfil objecter med i deres Network Collector Module. Har tilføjet IDS rules til disse også. Nu er passwords fra browsere bla med. De har det dog med at benytte samme Polske Drop-data IP.  Dog forstår jeg ikke hvorfor al den trafik ikke er krypteret og ligger og ruller i klar tekst, godt nok på lidt unormale http porte.

Anbefaling
Man kan med fordel blokke for al trafik til IP 188[.]124[.]167[.]132 i firewalls mm.Yderligere bør man blokke for adgangen til www[.]myexternalip[.]com Domænet i sig selv er ikke skadeligt men benyttes i forbindelse med trickbot. Den er også tilbage i fra 3 Juli 2015 kendt for at være brugt til Cryptowall Ransomware 3.0 dengang dog over http.

Dog tror jeg ikke der går længe før ip adressen forsvinder.


Frigivet IDS Rule
Har frigivet yderligere 3 IDS rules til samme Trickbot familie, herunder deres drop-data IP, der stadig er meget aktiv.

 

Emotet - Trickbot - IcedID og Whoami

27 Juni 2018  - Blog Post # 692

Emotet banking malware.
Emotet er kendt for at kunne installere flere forskellige banking trojans. Identifikation af disse er yderst ringe via IDS systemer. Der er ikke engang identifikation af Trickbot's nye Network Collector Module. Da jeg gik igang med at teste kunne jeg dog finde mange gamle rules fra 2017 der slet ikke er gældende mere, det var både i Talos og i ET-PRO rules, så her trænger de til en mindre oprydning i deres rule sets.Normalt bruger jeg ikke så lang tid (3 hele aftner) på at lave identificering af trakik for at kunne lave IDS rules, men det har krævet at jeg har måtte gennemgå rigtig mange pcap filer med skadelig trafik for at kunne finde generalle træk i deres malware kampanger.  Det er rent faktisk lykkedes helt uden at benytte IP adresser eller domæner som de elsker at skifte imellem og som jeg hader at benytte i IDS rules, da det at besøge et domæne eller en IP adresse IKKE er ensbetydende med at man behøver at være inficeret. Sidder man i en SOC/SAC/CERT funktion ved man at det er et helvede at jagte konstante falske positiver denne vej og i 99% af tilfældende kun er en tidsrøver.

Især Trickbot benytter nogle teknikker der gør, at man ikke med det, man kan betegne som standard valg af variabler til SNORT faktisk gør at SNORT ikke kan identificere trafikken, uden det kræver en del ændringer i konfigurations filer. Det snød mig denne gang. Derfor måtte jeg se tilbage i IDS rules jeg har lavet for lang tid siden, for lige at se hvordan jeg gjorde dengang. Yderligere har jeg måtte benytte en del flowBit rules for at få det til at lykkedes hver gang og flowbits rocks.

Alerts man forvente at finde er følgende:

NF - HTTP traffic on port 443 (POST)
NF - Bad TLD domain - top DNS query - Check domains
NF - Bad TLD domain - club DNS query - Check domains
NF - Trickbot Banking Malware - Network Collector Module
NF - Emotet Banking Malware - IcedID payload download
NF - Emotet Banking Malware - whoami lookup
MALWARE-CNC Win.Trojan.PandaZeus self-signed certificate exchange
OS-WINDOWS Microsoft Windows SMB remote code execution attempt

Frigivet IDS Rule
De frigivet IDS rules er testet for falske positiver i mere en 400GB trafik, uden en eneste falsk positiv. Kommer disse vil jeg meget gerne høre om dem. Jeg har desuden testet en del tilbage i tiden frem til de nyeste malware kampanger fra i dag.
 

ZeroFont Attack sårbarhed i Kerio Connect

21 Juni 2018  - Blog Post # 691

Det er ikke kun Office 365 der er sårbar overfor ZeroFont attacks
I forbindelse med publicering af sårbarheden
ZeroFont der ramte Office 365, så står Office 365 ikke alene. Jeg har netop været i kontakt med Kerio (GFI) med dokumentation for at Kerio Connect i seneste version 9.2.7 har denne sårbarhed. Dette gælder sikkert også alle tidligere versioner. og sikkert også mange andre typer systemer end Kerio og Office 365. Man skal ikke undervurdere denne mulighed og det den gør muligt :-)

Angreb
Basalt kan man selv læse om teknikken bag angrebet, men det handler om at benyttes følgende tag <span style='font-size:0'> Det betyder at tekst bliver sat til nul i størrelse og derved bliver ignoreret af SPAM engiens. Man kan så skjule tekst med mere og her tænker jeg også scripting. Det vil ramme dem der benytter sig af HTML i mail som jeg aldrig ville anbefale nogen gør.

Det er hvad der blev sendt i HTML mailen og hvad en bruger ikke vil se på et sårbart system.

Det er hvad en sårbar SPAM håndterings engine vil se. En masse små bidder af tekst. Her ville det også bare blive vist som teksten "Microsoft Security Team" når man ser dette i HTML formateret mail.

Wireshark
Kigger jeg på angrebet set igennem Wireshark, så ser man tydelig at, der skal benyttes flere tags for at få noget positivt ud af dette angreb.

Frigivet IDS Rule
Denne rule ser på netop span style tagget som er nul. Modtages denne form for mail via SMTP kan man spotte det med IDS. Køre det via krypteret kanaler som eks SSMTP, skal det identificeres direkte som en SPAM rule på serveren der kigger efter span rule tagget.og det virker fint. Det virker også på en sårbar Kerio Connect server.

 

Bad TLD domains

18 Juni 2018  - Blog Post # 690

TLD domains man bør overveje at blokke
I 2016 skrev jeg om en liste af TLD'er man helt bør overveje at blokke.
Krebs har netop skrevet og frigivet forskellige top 20 liste hvor risikoen er helt på på 98.94% for at man besøger et domæne der er relateret til malware i en eller anden form.


TOP 55 bad domains
Jeg frigiver her min egen top 55 liste over TLD'er man helt bør undgå. Jeg ser hver dag malware der benytter sig af en af de her TLD'er, det er alt fra APT kampanger til det gængse malware der ruller rundt derude.

*.accountants
*.berlin
*.bid
*.bit
*.blue
*.camera
*.cf
*.click
*.club
*.company
*.computer
*.consulting
*.country
*.cricket
*.date
*.domains
*.download
*.email
*.enterprises
*.gdn
*.gq
*.guru
*.jetzt
*.kim
*.link
*.loan
*.men
*.ml
*.mom
*.party
*.pictures
*.pink
*.pw
*.racing
*.ren
*.report
*.review
*.science
*.futbol
*.ga
*.solutions
*.space
*.stream
*.tk
*.top
*.trade
*.travel
*.vacations
*.vip
*.wang
*.win
*.work
*.xin
*.xyz
*.zip

Frigivet IDS Rule
Normalt er jeg ikke til DNS IDS rules, men siden det ligefrem bliver eftrspurgt og ikke findes derude i frigivet format så værsgod.......IDS Listen rummer nu alle de 55 domæner. (Happy hunting)

 

APT Sofacy sinkhole

10 Juni 2018  - Blog Post # 689

Unit42's gennemgang af seneste Sofacy attack kampanger.
Det er her regeringer bør vågne lidt op især når de her er på spil. Det er skræmmende så simpelt det er at foretage denne type angreb.
Læs mere her Spear phishing er og bliver nummer et i mange år frem endnu, da mange ikke ved hvad der skal til for at beskytte bare en lille smule. Og pil nu af med jamen vi skal træne vores brugere...stilen. Det er simple policy enforcements der skal til og i har ikke brug for en ny dims......
Bemærkning
Af alle dem jeg ser der skriver noget brugbart efterhånden derude om angreb osv...så ligger Unit42 højt på listen over det er i virkeligheden kan bruges til noget.

Frigivet IDS Rule
Ville have frigivet en IDs rule der kigger på domænet, men hader IDS rules der kigger på domæner, da de altid sender en analytikker på en vild jagt uden resultater. Det er ikke så brugbart som at kigge på sinkholet der ligger bagved, som man får mere ud af i virkeligheden. Denne gang er det et Google sinkhole.

 

Mail attacments IQY - Internet Query

 26 Maj 2018  - Blog Post # 688

Mail attachments med iqy endelsen lader til at blive mere og mere benyttet.
Faldt over en filtype, der lader til at blive populær som mail attachments, og som er med til at give en meget lav detection rate. Det er set i forbindelse med
FlawedAmmyy RAT. Det er faktiask første gang jeg ser denne extension type blive benyttet i forbindelse med malware kampanger. Den er lige nu sendt ud i million antal.....

Extension
IQY er ikke en normal extension man ser i et mail system. IQY bliver genkendt af Microsoft Excell. Så snart man klikker på den vil den basalt set hente indhold til Excell og execute dette. Den virker kun såfremt det er en ASP server der levere indholdt.

Excell henter data
Så snart den er aktiveret vil Excell starte og har man ikke blokkeret Excell i at hente externt indhold, får man nok et problem. Klikker brugeren enable her, vil man se excell med vist herunder "Getting Data..."

Her kan man eksempelvis lede i Kibana med følgende søgestreng, for at se hvor mange gange at man ser Excell henter data. useragent.keyword: "Microsoft Office Protocol Discovery"

 

Mailsystemer
Jeg kan kraftigt anbefale at man tilføjer *.iqy til sit mail attachment filter og sætter mails med denne type vedhæftet filer i karentæne.

Frigivet IDS Rule
ET-PRO har frigivet en IDS rule til selve C&C forbindelsen fra
FlawedAmmyy RAT med sid:2025408

Der findes ikke nogen IDS rules der ser efter den User Agent som benyttes af Microsoft Excell. Det har jeg frigivet her som en Policy rule, fordi det ikke kan være ønsket at man tillader Microsoft Excell at lave outbound connections på denne måde. Det kan klart være forbundet med fejlkonfiguration af Office og såfremt man ser denne trigger bør desuden tjekke de URLS der bliver tilgået. Virker kun over HTTP PORTS.

 

DNS TXT Standard Query

 22 Maj 2018  - Blog Post # 687

DNS TXT til tunneling eller data exfiltration
DNS TXT feltet har længe været misbrugt til forskellige formål. Typisk er det kun mailservers der har behov for DNS TXT lookups eller standard querys.
NXfilter har bla. en funktion der forhindre at lokale host får lov til at lave DNS TXT lookups, dette er for at forhindre at dette bliver misbrugt til netop formål der ikke var hensigten. I virkkeligheden kan dette også ske på eksempelvis A eller CNAME osv. Dette var bare lige en af dem.Frigivet IDS Rule
Jeg har lavet en IDS rule der kigger på DNS TXT standard queryes, når disse ikke kommer fra netop SMTP (Mail servers)  Kræver man har diffineret sin $SMTP_SERVERS  variabel i SNORT.conf.

 

QUIC Protocol

 27 April 2018  - Blog Post # 686

QUIC - Quick UDP Internet Connections
Faldt forleden dag faldt jeg over outbound UDP trafik på port 443. Ved nærmere gennemgang viser det sig at være Googels "nye" (fra 2012) experimental protocol QUIC. Denne kan man slå til i Chrome og findes pt ikke i Firefox eller Internet explorer. Denne trafik kom fra en iphone telefon. Jeg har ikke set denne type trafik fra klienter uden en installeret Chrome browser hvor det har været slået til.

Der findes masser man kan læse på Internettet om QUIC, om hvordan den virker i forhold til normale https krypteret TCP forbindelser osv. Den virker ummidelbart klart hurtigere. Men bliv ikke forbavset hvis du slår den til, de primære domæner er til marketing, hvilket betyder at de hurtigerer kan målrettet adds til dig. Jeg har aldrig personligt været tilhænger af en browser, der er skabt af et marketings firma, der lever af adds der i virkiligheden skal bruges imod mig. Men det er helt klart en protokol type jeg syntes er fint strikket sammen og som nok skal finde indpas på Internettet. Den efterlader ikke mange muligheder til at man kan snage i trafikken. Dog er der stadig lidt metadata der kan bruges i Client Hello og src og dst ip.

Nogle af de domæner jeg primært så den blev brugt til:
gstatic.com
google.com
googleapis.com
doubleclick.net
ytimg.com
ggpht.com
google-analytics.com
youtube.com

Bekymringer
I dag findes der omkring 160.000 web-sites derude der understøtter QUIC. Hvilket ikke er så mange endnu. Dog har jeg nogle bekymringer pt. der får mig til at være lidt tilbageholdne i forhold til QUIC protokollen.

Der findes ikke mange værktøjer derude, der pt forstår denne protokol. Dette gælder især for sikkerheds relateret produkter. Det eneste jeg lige kender der kan bruges til analyse er Wireshark og Caploader. Så er det faktisk kun til at kunne læse Client Hello, resten i QUIC er krypteret. Det betyder at IDS / Proxies kan bypasses nemt. Hertil kommer der typisk en lang række at nye risici så som Port-based QUIC Masquerading, Side channels and Scrambling, Fragmentation Attacks, Protocol-Embedded stego, Implementation flaws, Easy data exfiltrationn osv..... Der er heller ikke kendte eksempler endnu, på at det har været brugt målrettet i malware men det kommer helt sikkert. Og det eneste sted trafikken kan dekrypteres pt er på hosten selv.  

Firewalls
Såfremt du vil slå QUIC helt ned i din firewall, er det nok at droppe UDP på port 443 outbound. Det bevirker dog at ens Chrome browser bliver meget langsom såfremt QUIC er slået til i denne.

Chrome
Åben en ny tab i Chrome. indtast  chrome://flags/ søg efter QUIC og sæt denne til Enabled. Genstart din browser. QUIC er nu aktiv i din browser.

Wireshark display filter
((ip.proto == 17) && (udp.dstport == 443)) && (quic.tag == "CHLO")

Mere information herfra
https://www.chromium.org/quic

PDF Slides
slides-98-edu-sessf-quic-tutorial-00.pdf
us-16-Pearce-HTTP2-&-QUIC-Teaching-Good-Protocols-To-Do-Bad-Things.pdf

Frigivet IDS Rule
Jeg har lavet en IDS rule der kigger på outbound UDP trafik på port 443 med typisk QUIC tags, der gør at man i loggen kan se domænet der bliver oprettet QUIC forbindelse til. Yderligere har jeg tilføjet de typisk google domæner således at den ikke trigger helt vildt hele tiden. Jeg vil kalde denne IDS rule for experimental. 

OBS ! - De IDS rules der ligger fra Talos og ET-PRO omkring QUIC lader ikke til at virker.

 

Cisco Smart Install

19 April 2018  - Blog Post # 685

Cisco Smart Install bliver udnyttet..
Jeg ser scanninger imod port  TCP 4786. Der er stadig jagt på denne åbenbart. SHODAN siger 165.000 systemer tilgængelige fra Internettet.

US-CERT har frigivet IDS Rules.  Cisco smart install har været udnyttet siden september 2017. Så har man ikke mitigeret denne her skal man nok forvente at man skal ligge helt ny firmware på sine enheder, da man temmelig sikkert allerede er poppet. Man kan hurtigt tjekke om man har en amerikansk flag når man logger på sin enhed.

US-CERT har frigivet i forbindelse og relation til  APT - GRIZZLY STEPPE. Dem har jeg helt tilbage til December 2016 haft frigivet IDS rules til.

Mere information herfra
https://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-20180409-smi

Anbefalet kilde
https://www.us-cert.gov/ncas/alerts/TA18-106A

https://thehackernews.com/2018/04/hacking-cisco-smart-install.html

https://thehackernews.com/2018/04/cisco-switches-hacking.html

Frigivet IDS Rule
Har omskrevet den frigivet IDS rules fra US-CERT en smule så den bare passer ind i mit system.

 

EITest Botnet takedown

15 April 2018  - Blog Post # 684

Researchers fra Abuse.ch, BrillantIT, og Proofpoint sinkholer 52.000 inficeret servers.
Må sige det er smukt arbejde. Denne type arbejde er noget der betyder noget for sikkerheden på internettet.

Mere information herfra
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/researchers-take-down-network-of-52-000-infected-servers-distributing-malware/

Anbefalet kilde
https://www.proofpoint.com/us/threat-insight/post/eitest-sinkholing-oldest-infection-chain

Frigivet IDS Rule
Jeg lavede helt tilbage i 2015 IDS rules der netop ser på trafik til de kendte sinkhole der benyttes som også omfatter EITest..  Jeg vil kraftigt anbefale at såfremt de trigger at man undersøger endpoints for om de er inficeret.

 

Low and Slow password spray attacks

28 Marts  2018  - Blog Post # 683

Attacks er målrettet især imod mail systemer
Mange får i dag hostet ders mailsystemer af 3 part. Det er ikke som tidligere hvor der sidder en admin på systemet og følger med i logs. Mange følger derfor ofte ikke med mere i logon forsøg der kun lige der kun lige sker 1 eller 2 gange imod en enkelt bruger fra samme IP adresse udefra. Dem der bliver hårdest ramt er dem uden 2 faktor godkendelse. Ser desværre også mange der så også bruger deres mobil telefon til 2 faktor godkendelse. Det er helt "NO GO" for typisk bliver der tilladt sync imod mobil telefoner uden 2 faktor godkendelse. Man kan ikke stole på mobilenheder og slet ikke når man ikke benytter en managent løsning på disse som det bare minimum.

Ser dagligt hvor meget skrammel der bliver installeret af brugerne selv på disse enheder...det er vildt hamrende skræmmende. Sågår personer der arbejder med IT-sikkerhed installere junk i spandevis på disse. De burde få fjernet dere IT-Sikkerheds titel lige med det samme.

 Mail er ofte kilde til de vigtigste oplysninger en virksomhed ligger inde med.
At gå målrette efter mailsystemer giver rigtig god mening for en angriber. Mange virksomheder har store mængder kunde data, med kotrakt forhandlinger og tilbud og meget meget mere liggende i disse systemer, som er det bedste og mest saftige  en angriber kan få adgang til og det er hammer nemt med jackpot næsten ved hvert angreb. Med de nye tider med mailsystemer der bliver hostet uden for mange der ser i logs, hvis det overhovedet er opsat, så er det genstand for rigtig meget data tab En angriber bare kan opsætte forwards på mails eller så simpelt som at opsætte en thunderbird med sync imod mail systemet, og derved kan tømme mailbokse på meget kort tid uden der bliver lagt mærke til det. Det sker hele tiden og hver dag. US-CERT har frigivet TA18-086A
Man kan med fordel læse denne alert. Det er dejligt at se at de også reagerer nu.
https://www.us-cert.gov/ncas/alerts/TA18-086A

Hvor mange angriber
Tæller over 1542 forskellige IP adresser der foretager / har foretaget Low and slow attacks over en 2 måneder periode imod mit eget mailsystem.
Har frigivet listen med IP adresser her.


Memcrashed DDoS Exploit Tool

08 Marts  2018  - Blog Post # 682

Klassisk eksempel på man ikke skal være på en SHODAN liste
Må sige at det her er et klassisk eksempel på man ikke skal lade sine IP adresser scanne af SHODAN.I forbindelse med at memcached servers nu er det nye sort, der kan udnyttes i forhold til DDOS attacks er der frigivet flere tools og et af dem har
API adgang til SHODAN, således at man kan hente de seneste IP adresser fra hele verden man kan misbruge til DDOS attacks. FLOT..... Et andet tool indeholder en liste med ca 17.000 IP-adresser der kan angribes.

Validering af denne liste
Efter en hurtig validering af listen med de 17.000 IP-adresser og så er det tal i virkeligheden 16.191 adresser med åben memcached servers. 13 af disse IP-adresser er danske. Yderligere skal man så lige huske at fjerne alle IP-adresser der tilhøre Rapid 7 Labs. Enten benytter de memcached servers eller de er plantet med vilje, så de kan følge når nogen forsøger at misbruge listen. Her er det jo nemt at aflæse målet for et angreb. Listen fra SHODAN indeholer lige nu omkring 93.000 valide targets (på TCP som ikke kan spoofes)

Valideret liste uden Rapid 7 labs

Anbefaling
Patch jeres servers, Deny TCP og UDP port 11211, Deny SHODAN scanninger og beskyt jer selv. Hent min frigivet liste over
SHODAN scanners her. Brug heller ikke deres attacks tools. Det er ren chikane og ulovligt.

IDS Rules
Allerede frigivet d 03-03-2018 

 

SHODAN IDS Rules opdateret

05 Marts  2018  - Blog Post # 681

SHODAN scanner fra nye IP adresser
Kan kun anbefale man blokker for IP adresser der tilhøre SHODAN.Man kan hente listen
her

Tjek SANS liste ud her
https://isc.sans.edu/api/threatlist/shodan/

IDS rules er opdateret.

 

Gophish - Phishing Framework

25 Februar  2018  - Blog Post # 680

Open-Source Phishing Framework
GoPhish er et yderst nice tool til at håndterer phishing kampanger. I forbindelse med test af dette tool bemærkede jeg, at de IDS rules der skulle have identificeret dette, slet ikke passer på virkeligheden, langt fra vil jeg enda tillade mig at sige.

Gophish kan benytte flere protokoller og benyttes der velkendt HTTP er det nemt at spotte og bruges der HTTPS er det "Goodbye"  Dog vil opsætningen kræve en smule mere arbejde såfremt det skal kører over HTTPS. Men ikke noget uoverkommeligt. Har testet denne del også og det virker yderst smukt.. Kan kun anbefale det til træning af ansatte i virksomheder. Man behøver ikke betale en bondegård for dette, som man skal nogen steder.

 Super nice tool

IDS Rule frigivet
Jeg har frigivet 2 IDS Rules. Den ene spotter trackeren og den anden holder øje med og brugerne foretager post af data som brugernavn og password. Tracker rulen tror jeg kan give falske positiver. Her er det vigtigt man lige tjekke packet loggen for indhold.  Disse rules virker også kun såfremt der benyttes HTTP. Bruges der HTTPS trigger disse rules ikke.

Mig bekendt er det de eneste publiceret IDS rules der virker. Hverken Talos eller ET's rules virker. Dem kan man ikke stole på i dette tilfælde.

 

TOR-Browser Detection

19 Februar  2018  - Blog Post # 679

TOR-Browser detection
Skrev om hvordan man kunne finde hosts der benytter sig af en TOR-Browser på ens netværk 10 December 2017.
Når man benytter en (darkweb browser - ikke mine ord) som en TOR-Browser og ønsker at være 100% anonym, så er det ikke ummidelbart godt, at hosts der benytter det er så nemme at identificere.

Man behøver bare at vende sig imod hosten for at se hvad der sker på denne, når den er identificeret. Dog burde trafikken stadig være krypteret, såfremt den ikke har været en tur igennem et "Man in the middel modul" på sin vej igennem Internettet. Dette kan man som bruger sjældent styre selv.

TOR-Browser v 7.5
V7.5 er den seneste TOR-Browser og i denne har de ændret en del i hvordan de foretager NAT check. Dette er muligvis sket i forbindelse med at jeg publicerede IDS Rules til identificering sidst. Disse rules var meget vidt omkring. I den seneste version er der igen nogle fejl jeg kan udnytte til identificering. Man kan håbe på...at de en dag gør det rigtigt.
 

IDS Rule frigivet
De frigivet IDS rules krævede dog lidt FlowBits. TOR-Browseren bliver igen spottet hver gang den starter op. Det krævede dog en del forsøg at få den til at ramme 100% hver gang uden falske positiver. Så efter min mening kan de bruges med stor nøjeagtighed, har selv testet op imod 300Gb trafik ingen falske positiver.

 

Exploit udnøtter Bitmessage

17 Februar  2018  - Blog Post # 678

P2P Bitmessage misbruges.
Bitmessage er en P2P krypteret messenger der kan intigreres ind i TOR og forskellige Bitcoin systemer. Det misbruges pt til at stjæle Bitcoins og til at installere en remote shell på systemer der benytter V0.6.2. Man kan ikke se at man bliver ramt og man mister temmelig sikkert sine coins. Det virker på Windows, Mac og Linux.

Det er en sjovt lille messenger system, der kan skjules pænt godt på Internettet. Ville nok ikke tilladet det på mit eget netværk.

IDS Rule frigivet
Rules til genkeldelse af en sårbar version samt DNS opslag imod bootstrap domænet, som også viser porten Bitmessage vil benytte og en general IDS rule for at identificere om BitMessage bliver benytte på ens netværk er frigivet.

I Elsa kan man eks søge bagud med følgende søgestreng på domænet. Så kan man søge månedesvis af trafik igennem på sekunder.
class=BRO_DNS dstport="53" hostname="bitmessage.org"

 

Covert channels med x509 certifikater

07 Februar  2018  - Blog Post # 677

Covert Channel til data xfiltration eller data infiltration
Hos
Fidilis har de beskrevet hvordan data payloads i pakkerne i certifikat udvekslingen kan fyldes med "forkert data" . Ydermere kan de fyldes meget op, da der ikke findes en topgrænse i følge RFC standarden. Dog har Windows selv lagt en begrænsning ind. Men det betyder i virkeligheden bare at der skal flere pakker til på en Windows host for at få det samme igennem. Se demo her

Jeg er helt vild med denne form for covert channel, da det er så nemt at smide direket ind igennem de fleste sikkerhed systemer og stort set igen opdager dem. Selv jeg kunne blive snydt af det her. Jeg er overbevist om at der finde mange af denne type covert channels, vi slet ikke har opdaget endnu, som sikkert misbruges for vildt derude.

IDS Rule frigivet
De frigivet rules krævede en smule omskrivning for at få dem til at passe på den frigivet pcap fil. Det er testet og valideret her og virker. Det er tunge IDS rules da de kigger på alle net og alle porte.

  

mail domain injection spoofing og XSS

03 Februar  2018  - Blog Post # 676

Spoofing der kan snyde SPF, DKIM og DEMARC
mailsploit har de publiceret en metode der kan snyde DKIM,DEMARC og SPF. Det er i virkeligheden ikke bypass, men en metode der gør at From kan spoofes uden brugeren ummidelbart kan se det. Men det gør også at det bliver nemt at snyde brugeren, da brugerne aldrig tjekke afsender domæner i mail headers. Dog vil jeg sige at det stadig er nemt at validere afsender domænet. Derudover er det muligt at foretage XSS attacks via From feldtet. Dette er især meget risikofyldte såfremt man benytter web-mail over https.

Man må ikke undervurderer disse former for sårbarheder. Man behøver bare at tænke ca 10 år tilbage, så kan man sikkert huske hvor meget man kæmpede med denne form for spoofing. Det var gyldene dage for phishing og SPAM. 

IDS Rule frigivet
Igen er der ikke noget derude der ser efter denne form for e-mail spoofng og XSS forsøg. Har frigivet en IDS der kigger på typisk SMTP porte. Bemærk at sendes der over krypteret porte som eks SMTPS trigger de ikke.

 

Microsoft AD Certutil misbruges af malware

22 Januar 2018  - Blog Post # 675

Certutil
Certutil er et Microsoft command-line program der benyttes af bla Microsoft AD Certificate Services. Det findes også på klienter fra Windows XP og op.

carnal0wnage har de beskrevet hvordan det kan bruges til at downloade filer med meget nemt. Certutil indeholder mange funktioner heriblandt encode og decode samt muligheden for at splitte filer under download. Lige noget som malware skribenter ønsker. Senest bliver dette misbrugt i en målrettet malware kampange imod Italienske myndigheder, ISP'er og banker. (Glæder mig iøvrigt til at se hvilken ATP gruppe der får denne)

Certutil bliver brugt til at hente payloads via nogle php sider. Hver gang nogen forsøger at udnytte en funktion af denne type, gør de de ofte på en måde der er unormal eller ved at prøve at skjule ting som bla kode i javascripts osv. Jeg har testet en del på Certutil, da jeg så dette misbrug. Certutil bliver i 99,9%  af alle tilfælde kun brugt til at hente certifikater med endelsen .crl, det gør jo at når man så ser at denne util lige pludselig tilgår php sider eller andet så er der noget lumsk igang, hvliket gør den mere synlig i den virkelige verden.

User-Agent
I malware kampangen henter de payloads ned via HTTP med certutil. Her er det nemt at finde User-Agents og endnu nemmerer når den ikke henter certifikater eller foretager valideringer på disse. Certutil kan også hente filer ned via HTTPS eller LDAP. Det store problem er vel at, Certutil kan hente hvad som helst ned via HTTP,HTTPS og LDAP. Her burde den nok være mere låst ned til hvad der egentelig var formålet med den, nemlig certifikat valideringer. Man skal ikke være blind for at det typisk er på AD controllerer / Certifikat servere at dette sker.

Test af certutil hvor jeg henter en zip fil fra dette web-site 

Identificeringer
Benytter man eks
Security onion er det yderst nemt lige at tjekke hvad der er hentet ned med denne User-Agent. Det tog mig under 3 sekunder at søge over 1 månedes trafik igennem. Sjovt nok var de kun de  tests jeg selv har lavet der viste denne User-Agent, ellers er det også ret usædvanligt at man vil se denne user-agent tilgå internettet da trafikken typisk er lokal. Det er de færreste brugerer der selv tjekker certifikater og revocation lists information med certutil.

Benyt denne søgning i ELSA
 CertUtil URL Agent class:BRO_HTTP user_agent="CertUtil URL Agent"

Domæner
Domæner er iøvrigt sinkholet til omtalte malware kampange, men man bør lige selv tjekke om man har opslag til disse domæner bagud i tiden. Er du på listen over mulige ofre bør man især tjekke. Ved dog ikke hvor mange af dem der også er i Danmark. Man kan også få sine data udleveret GRATIS såfremt man er på listen.

IDS Rule frigivet
Da jeg ikke kan finde noget der omhandler certutil, har jeg frigivet en IDS rule der ser på om der bliver hentet indhold, der ikke er fra Microsoft og som ikke er en crl fil. Har testet den på 300GB trafik, ingen falske positiver endnu.

Intel(R) Active Management Technology - vPro

15 Januar 2018  - Blog Post # 674

Intel vPro
F-Secure gjorde forleden dag opmærksom på et default password "admin" i forbindelse med konfiguration af Vpro på Intel bundkort. Rigtig mange virksomheder benytter typisk bundkort med netop vPro.

Problemet ligger i følge F-Secure at man kan tilgå Ctrl -p under boot og ændre configuration og aktivere denne vPro chippen således at man kan tilgå en pc remote fra (Kun fra samme netværks segment)

Min egen test
Jeg har testet dette og det er rigtigt at dette kan tilgås, MEN, man skal først ind i BIOS og aktivere selve chippen således at remote control eks overhovedt bliver mulig. Men kan man også det og BIOS password ikke er sat for at forhindre netop at dette bliver muligt....kan det hele ske.

Platform Solution Manager
Der er rigtig mange muligheder i PSM (vPro). Det er et fantastisk værktøj og ville ønske jeg selv havde dette da jeg selv var netværks administratorfor mere ned 18 år siden. Tilgang kan ske helt uden om lokale firewalls. Billedet herunder viser også en Wireshark capture mens man tilgår Vpro chippen. Bemærk ikke en eneste pakke bliver vist opsamlet af Wireshark og lokale firewall bliver HELT bypasset. Det er bla andet muligt med skeduleret opstart af slukket systemer. IDE-Redirection giver adgang til load af egne ISO images. Quick launcher kan kører filer med argumenter direkte på systemet. Sidst nævnte frygter jeg nok mest. Tilgang direkte med VNC. 

 

Såfremt en sårbarhed bliver opdaget i web serveren (Vist herunder) således at det bliver muligt at tilføje eks admin brugerer så er det mildes talt et helvede man står overfor. Den er ikke mulig at fikse selv eller lige patche, da det er en del af firmwaren på hardware og skal patches som en BIOS opgradering.

Min egen holdning
Jeg ville ikke benytte det og heller ikke på serverer. Det skal så lidt til før det kan gå rigtig galt. Hvem ønsker at ALLE kan tilgå en web-server der ligger direkte på hardwaren, der eks er meget sværd patche såfremt der er sikkerheds hul i denne. Sidst nævnte har allerede været sket. Dette fremgår at IDS rules fra ET-PRO. 

Jeg kan godt se det måske har en berettigelse for nogen at have dette system kørende, men jeg kan simpelthen bare ikke komme i tanke om nogen !!! Jeg tror at såfremt jeg skulle vælge vil jeg nok langt hellere have en løsning som ILO jeg kunne segmenterer væk. Så ville der også kun være tale om server systemer. Vpro på alle klienter i aktivt kørende stand ville få mig til at sove dårligt om natten....der er for meget sneaky ting over det.

Anbefaling
Set BIOS password således at tilgang til funktioner ikke bliver mulig såfremt du ikke skal bruget Intel AMT Control eller Intel (R) Smart Connect Technology hold dem "Disabled" Skift MEBx Login til et andet password end admin. SKAL det virkelig virkelig benyttes, findes der en lang række best pratice man bør følge.

Scan dit netværk med eks nmap med følgende command: Tjek systemer med åbne porte. (
Porte er hardcode og kan ikke ændres)
nmap -T4 -p623,664,5900,16992,16993,16994,16995 -Pn <IP-RANGE>

IDS Rules frigivet
Jeg har friget nogle IDS rules der ser på tilgang og login så længe der er tale om de ukrypteret SSL funktioner. Kunne også godt lave disse på SSL (overvejer det stadig) Tvivler på en hacker der har travlt med at slå dette til lige får det til at spille på 2 minutter med opsætning af SSL.

Problemet med IDS rules er også at det kommer meget an på hvor i dit netværk at IDS sensoren er opsat om disse rules overhovedet vil trigger. De fleste opsætter disse eks foran eller lige bagved en firewalll/router. Da vPro kun virke på lokale segmenter (såfremt jeg har forstået det rigtigt) Er det sikkert de færreste der vil se disse IDS rules trigger.

 

Blacknurse Attack anno 2018

2 Januar 2018  - Blog Post # 673

Blacknurse attack nu på Wikipidia
10 November 2016 publicerede vi information om det vi kalder for
blacknurse attack i dag. Nogen kunne i starten ikke se hvad det i virkeligheden handlede om og forstod slet ikke angrebstypen og hvor problemet lå.

Set i bakspejlet så forstod de store hardware producenter godt denne problemstilling og fik da også sendt patches ud til deres systemer og selvom Blacknurse aldrig fik en CVE blev den alligevel modtaget fint som et stort problem.

Det var et problem der lå i rigtig mange typer enheder og nogen jeg stadig løber ind i den dag i dag. Grunden til fejlen lå i virkeligheden i hardware delen på flere producenter mange af disse kan den dag i dag ikke tilrettes, men er blevet ertsattet af nye hardware modeller. Så findes problemet stadig derude...ja i høj grad.

Jeg føler mig ret overbevist om at networkforensics af netværkstrafik altid betaler sig godt tilbage og som stadig er en overset teknik i rigtig mange virksomheder.

Man kan i dag læse om blacknurse angreb på
Wikipidia.

Blog posts

Alt hvad jeg har skrevet om igennem 2018